TÜRK KAHVESİ
TÜRK KAHVESİ | "Ünsallar, Kocaeli Kuruyemiş, Kuruyemiş, Kocaeli Fındık, Kocaeli Fıstık, İzmit Kuruyemiş, Gebze Kuruyemiş, Derince Kuruyemiş, Fethiye Caddesindeki Kuruyemişçi, Kuruyemişçi Kocaeli, İzmit Kuruyemişçi, Kuruyemiş Fiyatları

Kahve kavruldukça kimyasal reaksiyonlar gösterir. Çekirdekler, mısır taneleri gibi patlar ve genişler. Bu işlem esnasında ağırlıklarından kaybederler. Kavruldukça bir kahvenin aroması yoğunlaşır. Öte yandan sanıldığının aksine, içerdiği kafein miktarı düşer.

Kahve kavrulurken belli bir ısıya geldiğinde ilk patlama gerçekleşir. Kahvenin büyüklüğü iki katına çıkar. Hemen bu esnada ya da biraz bekledikten sonra Türk kahvesi olabilmesi için kavrulma işlemi sonra erdirilir ve hızlı soğutmaya geçilir.

 

Türk kahvesi dünyanın en sağlıklı kahvesidir. Bunun sebebi ise pişirilme tekniğinden kaynaklanır. Dikkat ederseniz bütün kahveler suyun ısıtılmasından sonra kahveden geçirilmesi ile yapılmaktadır. Türk kahvesi ise soğuk suyun cezvede ısıtılırken demlenmesiyle yapılır. Türk kahvesinin köpüğünün güzelliği de yapılırkenki sabrından gelir, yavaş yavaş demlenmelidir. O yüzden köz ateşi iyi gelir.

 

Kavrulmuş Türk Kahvesi Keyfi için Ünsallar'a uğrayın..

ÜRÜNLER
Türk Kahvesi
Türk Kahvesi